Cubetto komt met nieuwe uitbreidingen

Afgelopen maand kwam Primo al met een logica set. Daarnaast is er binnenkort nóg een uitbreiding beschikbaar, namelijk een set waarmee Cubetto in één klap veranderd tot de meest creatieve robot voor het jonge kind. Hieronder leg ik u graag uit wat de uitbreidingen inhouden en wat er allemaal gedaan kan worden met deze sets. Want leuk zijn ze!

cubetto-uitbreiding-logica-set

De logica set: momenteel al verkrijgbaar.

De logica set – die nu al te verkrijgen is – is een uitgebreid geheel waarin meerdere verhalenboekjes zitten. Elk verhalenboekje komt met een aantal kaarten en opdrachten. De kaarten worden op de grote landkaart gelegd. Vervolgens moet Cubetto de kaarten verzamelen. Hiervoor worden onder andere de logica blokjes gebruikt die apart te verkrijgen zijn. Voor het ophalen van de kaarten krijgt het kind telkens een aantal voorwaarden: bijvoorbeeld een beperkt aantal blokjes die hij tot zijn beschikking krijgt of drie algoritmes waarvan er één juist is. Dit leert onder meer logisch nadenken, probleem oplossend denken en algoritmes voorspellen. Deze hele set geeft een nieuw perspectief aan Cubetto en is een geweldig vervolg op de vorige wereldkaarten en verhalenboekjes. De kleuter die meer motiverende prikkels nodig heeft kan met deze logica set zijn hart ophalen. Uitdaging genoeg!

cubetto-uitbreiding-kleur-codeer

De Codeer & Kleur set: binnenkort verkrijgbaar!

Naast de logica set is er binnenkort dus nog een uitbreiding te verkrijgen. Dit keer gericht op de creatieve en ondernemende kleuter. Een set waarin stiften, kleurboeken, een blanco wereldkaart en het elastiek voor Cubetto de hoofdrol spelen. Het totaal maakt Cubetto tot een ware tekenrobot: verven, tekenen, stoepkrijten, puzzelen, doolhoven uitlopen, uitwassen en…. OPNIEUW!

Een goed doordacht geheel waarmee ze zelf aan de slag kunnen of samen met u de meegeleverde verhalenboekjes kunnen volgen. Nieuwsgierig? Bekijk alvast het filmpje hieronder en houd onze website in de gaten voor de beschikbaarheid van de Codeer & Kleur set.