Cubetto wordt een tekenrobot met het nieuwe kleurpakket!

Dat er voor Cubetto een nieuwe uitbreiding op komst was schreef ik hier al. En dan is het nu eindelijk zover: het kleurpakket voor Cubetto is beschikbaar! Ik ben reuze enthousiast over deze uitbreiding voor Cubetto: met een paar simpele maar goed uitgedachte items wordt coderen en creativiteit heel eenvoudig gecombineerd. Lees hieronder mee hoe leuk deze uitbreiding is.

Het kleurpakket bestaat uit een blanco speelmat, stiften, een elastiek en meerdere boekjes. De blanco speelmat is al één grote opdracht en uitdaging op zich: inkleuren, tekeningen afmaken of punten verbinden. Gebruik de zes meegeleverde stiften of je eigen tekenmaterialen. Zijn jullie klaar voor een andere speelmat? Wassen maar! Met een aantal lege vakken is er ruimte voor eigen tekeningen, maar ook met de al voorgedrukte vakken kun je alle kanten op.

 

 

 

 

Met het elastiek bind je vrijwel elk tekenmateriaal aan Cubetto. Zo laat je Cubetto zijn afgelegde route tekenen, of maak je bijvoorbeeld cijfers of letters. Gebruik stoepkrijt op een zwart papier en verf op bijvoorbeeld stof. Het maakt niet uit als Cubetto een beetje vies wordt, dat is juist zo leuk! 🙂

En dan is er ook nog het blanco verhalenboekje van Cubetto. Nouja, niet helemaal blanco natuurlijk… Mét afbeeldingen maar zonder kleur. Jullie volgen de opdrachtjes en ondertussen wordt er gekleurd en gecodeerd. Daarnaast is er nog een verhalenboekje en een kleine uitleg hoe het kleurpakket gebruikt dient te worden.

Zoals al eerder gezegd beperkt deze kleuruitbreiding zich niet alleen tot één mat. Gebruik stoepkrijt, maak op een groot vel papier een doolhof met tape en vind met Cubetto de juiste route (en laat hem deze uittekenen!), teken vormen of letters (en natuurlijk cijfers) en veel meer. Deze uitbreiding is niet alleen geschikt voor de jongste Cubetto gebruiker (3 jaar), maar ook voor de kleine ontdekkers die al wat verder zijn en verbreding kunnen gebruiken.

P.S. Binnenkort kunt u op Teach2Code ook een aantal leuke activiteiten vinden voor Cubetto. In deze activiteiten koppelen we verschillende opdrachten en thema’s. In deze gratis downloads geven we handvaten om Cubetto om te toveren in allerlei verschillende karakters en beschrijven we ideeën die toegepast kunnen worden in de klas (of thuis). Volg ons op Facebook of houd deze pagina in de gaten!