Meester Sander reviewed the Intelino J-1 programmeerbare trein!

Meester Sander heeft een leuke video gemaakt over de Intelino J-1 trein!
 
Deze programmeerbare trein is ook te vinden in de kisten van Teach2Code!
 
Bekijk de video hieronder:
[sc_youtube video_id=”MPa8MnKE3oA” width=”1200″ height=”600″]

Over de Intelino J-1 programmeerbare trein

Al generaties lang groeiden kinderen op met speelgoedtreinen. Van de makers van de educatieve Ozobot robots is er nu de Intelino treinset. Intelino is de klassieke speelgoedtrein, opnieuw uitgevonden. De intelligente trein biedt kinderen vanaf 3 jaar de kans om spelenderwijs in aanraking te komen met programmeren.

In het kort

• Vanaf 3 jaar leren programmeren
• Programmeer via blokjes en app
• Intelino past ook op (houten) treinsets
• Programmeer uitdagingen in het Nederlands
• Nederlands lesmateriaal!
• Direct in gebruik te nemen
Te programmeren via blokjes en app
De Intelino trein is op 2 manieren te programmeren. Klik de programmeerblokjes vast op de rails, om de trein vooraf bepaalde handelingen uit te laten voeren. Met de bijgeleverde programmeer kaart kun je via 17 codes bepalen wat de trein moet doen. Zo kan hij sneller gaan rijden, achteruit, linksaf, 10 seconden stil staan en de wagon loskoppelen. Hierdoor kunnen zelfs de jongste kinderen al de begin stapjes van het programmeren leren.
De Intelino treinset is ook te programmeren via de app, welke extra uitdagingen biedt. Transformeer je smartphone of tablet om naar de trein ’s dashboard waarmee je de trein kan bedienen. Daarnaast ontvang je realtime feedback vanaf de trein en kun je zelf ook codes maken via de apps Snap Editor.
Nederlandstalig lesmateriaal

De educatieve trein is tevens voorzien van Nederlandstalig lesmateriaal. Het lesmateriaal leert kinderen de basis van het programmeren op een leuke spelenderwijs manier. Zo zijn er talloze leuke lessen en spellen mogelijk op verschillende niveau’s om de trein van A naar B te leiden met allerlei keuzes en obstakels!

In de toekomst zullen er meer lessen volgen! Bekijk het lesmateriaal hier!