Intelino

In het kort

Leert kinderen vanaf 3 jaar de basis in programmeren • te programmeren via blokjes en app (digitaal) • uit te breiden met bestaande (houten) treinsets • talloze programmeer uitdagingen in het Nederlands • direct in gebruik te nemen

Intelino programmeerbare trein

Al generaties lang groeiden kinderen op met speelgoedtreinen. Intelino is de klassieke speelgoedtrein, opnieuw uitgevonden. De intelligente trein van Intelino biedt kinderen vanaf 3 jaar de kans om spelenderwijs in aanraking te komen met programmeren.

De Intelino combineert traditioneel speelgoed met slimme, educatieve technologie. De eenvoudig te gebruiken treinset leert jonge kinderen de basis van het programmeren, maar is daarnaast ook erg uitdagend voor kinderen vanaf 7 jaar door het gebruik van de app. Tevens is de programmeerbare trein te gebruiken op de standaard, traditionele houten treinsets.

Nederlandstalig lesmateriaal

De educatieve trein is tevens voorzien van Nederlandstalig lesmateriaal. Het lesmateriaal leert kinderen de basis van het programmeren op een leuke spelenderwijs manier. Zo zijn er talloze leuke lessen en spellen mogelijk op verschillende niveau’s om de trein van A naar B te leiden met allerlei keuzes en obstakels! In de toekomst zullen er meer lessen volgen.

Bekijk hier het Nederlandstalige lesmateriaal!

Te programmeren via blokjes

Klik de programmeerblokjes vast op de rails, om de trein vooraf bepaalde handelingen uit te laten voeren. Met de bijgeleverde programmeer kaart kun je via 17 codes bepalen wat de trein moet doen. Zo kan hij sneller gaan rijden, achteruit, linksaf, 10 seconden stil staan en de wagon loskoppelen. Hierdoor kunnen zelfs de jongste kinderen al de begin stapjes van het programmeren leren.

Via de app

De Intelino treinset is ook te programmeren via de app, welke extra uitdagingen biedt. Transformeer je smartphone of tablet om naar de trein ’s dashboard waarmee je de trein kan bedienen. Daarnaast ontvang je realtime feedback vanaf de trein en kun je zelf ook codes maken via de apps Snap Editor.

Intelligente hardware

Deze intelligente trein maakt gebruik van een geavanceerde hardware. De slimme motor wordt aangedreven door een 32-bits ARM-microcontroller met Bluetooth Low Energy verbinding. De Intelino trein wordt bestuurd via de magnetische besturing en is voor de rest voorzien van LED sensoren, versnellingsmeter en snelheid sensor.

Kenmerken

De Intelino trein is gemaakt van robuust polycarbonaat welke duurzaam en sterk is. Wanneer de Intelino volledig is opgeladen kan er meer dan 100 minuten mee gespeeld worden voordat de LiPo batterij weer opgeladen moet worden. Opladen kan makkelijk via de micro USB aansluiting. Tevens bevat de intelligente trein, net zoals een echte trein, LED verlichting aan de voor- en achterkant.

Op de bovenkant van deze intelligente treinis zijn o.a. een speaker, aan/uit knop en meer LED lampjes te vinden. De ingebouwde luidspreker maakt geluiden en kinderen kunnen die geluiden veranderen op basis van het thema dat ze kiezen in de Intelino app.

De onderkant is voorzien van slimme LED-sensoren welke de rails scannen opzoek naar codes. Wanneer er een code gedetecteerd is zal hij deze uitvoeren. Het magnetische stuursysteem aan de onderkant laat de trein vlekkeloos rondrijden over de verschillende type rails zonder problemen. Daarnaast is de Intelino trein in staat om zowel voor als achteruit te rijden.

Intelino

Intelino is opgericht door één van de bedenkers van Ozobot. Deze bekende robot wordt veelal ingezet als educatie middel welke geprogrammeerd kan worden doormiddel van kleuren, lijnen en basis programmeertaal. Het doel van Intelino is om producten neer te zetten welke zowel leuk als educatief in gebruik zijn. Met deze treinset is dat zeker gelukt!