Leer programmeren met de educatieve robots van Robobloq!

Robobloq

Maak kennis met de constructie robots van Robobloq! Deze STEM robots worden als uitdagende bouwpakketten (Qoopers en Q-Scout) geleverd en zijn in minder dan een uur in elkaar te zetten. Via de app, die te gebruiken is op iOS & Android smartphones en tablets, kun je de robots programmeren, opdrachten uitvoeren en vrij laten manoeuvreren.

De Robobloq robots biedt leerlingen de kans om op een leuke manier de programmeer vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens het bouwen (Q-Scout en Qoopers) en het programmeren van de Robobloq robots wordt het “computational thinking” gestimuleerd. De kinderen worden uitgedaagd om nieuwe ideeën tot leven te brengen op innovatieve en creatieve manieren.

Qobo, de programmeerbare slak

De Robobloq Qobo is een kleutervriendelijke programmeer robot vanaf 3 jaar! Deze slak-robot is te programmeren doormiddel van programmeer-puzzels en leert kleuters de basis van het programmeren op een zo spelenderwijs mogelijke manier. Daarnaast wordt het kind uitgedaagd om in oplossingen te gaan denken.

In het kort

Leert kinderen vanaf 3 jaar de basis in programmeren • te programmeren via programmeer-puzzels (schermloos) maar ook digitaal (pc) •
voorzien van Nederlands educatie materiaal • Direct in te zetten in het klaslokaal of huiskamer

Makkelijk in gebruik

De Qobo slak is voorzien van een interactief gezicht welke begint te lachen wanneer je het aanraakt, een luidspreker en een slakkenhuis voorzien van LED verlichting. Tevens biedt de bovenkant van Qobo de mogelijkheid om bouwstenen zoals die van Lego te monteren. Zo kan de programmeerbare slak gepersonaliseerd worden naar ieders fantasie!

Leer programmeren met Qobo

Qobo is voorzien van digitaal Nederlands lesmateriaal i.c.m. met de meegeleverde programmeer puzzelstukken en een plattegrond. Het lesmateriaal is opbouwend en uitdagend en leert de kinderen de eerste stappen binnen het “computional thinking” curriculum. Op de kleurrijke plattegrond kunnen de lessen en ook zelfbedachte opdrachten eenvoudig ingezet worden.

De diverse programmeer-puzzels bevatten commando’s welke de Qobo slak zal gaan uitvoeren. Bijvoorbeeld; rechtdoor, links- en rechtsaf, loops uitvoeren, stappen overslaan, dansen, om aanraking vragen, het veranderen van de LED kleuren en het geluid van bijvoorbeeld een politieauto of trein nadoen op commando van het kind.

De diverse programmeer-puzzels bevatten commando’s welke de Qobo slak zal gaan uitvoeren. Bijvoorbeeld; rechtdoor, links- en rechtsaf, loops uitvoeren, stappen overslaan, dansen, om aanraking vragen, het veranderen van de LED kleuren en het geluid van bijvoorbeeld een politieauto of trein nadoen op commando van het kind.

Tevens is het mogelijk om Qobo te programmeren via een keuze kaart waarin hijzelf bepaald of hij naar links of rechts gaat. Andere programmeerkaarten bestaan uit: raak Qobo zijn gezicht aan voor hij verder gaat het met uitvoeren van een code en herhalingskaarten. Naast het programmeren via de programmeerkaarten is het ook mogelijk om Qobo te programmeren via de PC software.

Zo zijn er talloze leuke lessen en spellen mogelijk op verschillende niveau’s om de robot slak van A naar B te leiden met allerlei keuzes en obstakels!

Andere Robobloq educatie robots

Robobloq Qoopers

De Qoopers is de meest uitgebreide Robobloq robot. In totaal bevat de Qoopers maar liefst 174 metalen onderdelen, welke op 6 verschillende manieren in elkaar gezet kan worden. Daarnaast kun je gebruik maken van je eigen creativiteit om jouw droom robot te maken. Het in elkaar zetten van de Qoopers duurt minder dan een uur.

Koppel de robot met de app en programmeer Qoopers bewegingen. Qoopers is voor kinderen vanaf 8 jaar. De Qoopers is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. De Q-Scout beschikt over online Nederlandstalige educatiegids en challenges!

Robobloq Q-Scout

De Robobloq Q-Scout Deze robot spreekt iedereen aan met zijn grote ogen en leuke glimlach. Het bouwen van de Q-Scout duurt minder dan 30 minuten en biedt dezelfde oneindige codeer mogelijkheden als de Qoopers.

De Q-Scout voorzien van een sensor die lijnen volgt en obstakels kan ontwijken. Maak de eerste stappen binnen de codeer wereld en ontwikkel je vaardigheden. De Q-Scout is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. De Q-Scout beschikt over online Nederlandstalige educatiegids en challenges!

Leer programmeren via de app

De Qoopers en Q-Scout zijn alleen te programmeren via de app. Leer programmeren op een leuke en eenvoudige manier via je smartphone of tablet. Sleep de stukjes code naar elkaar toe en creëer je eigen handelingen die de robot moet uitvoeren. De app stimuleert het oplossen van problemen en leert de kinderen de basis van het programmeren.