Nieuwe Nederlandstalige boekjes voor Cubetto!

Het was even wachten maar dan hebben we ook wat: meerdere boekjes van de beschikbare Adventure Sets zijn vertaald! De ‘Snelstartgids’ en ‘Cubetto’s eerste dag’ stonden al langer online. Vanaf vandaag kunt u op onze download pagina voor Cubetto ook de Nederlandstalige versie van vier nieuwe avonturenboekjes downloaden.

 

U vindt de boekjes op onze website in het menu onder ‘Lesmateriaal’ en vervolgens ‘Downloads Cubetto’. De boekjes zijn vertaald vanuit het Engels en zijn afkomstig uit de uitbreidende “Adventure Packs” voor Cubetto. Voor wie deze Adventure Packs nog niet kent: lees gauw even mee, want deze uitbreidingen zijn meer dan alleen maar opdrachten en verhalen voor Cubetto.

Adventure Pack “De grote stad” – Boekje 1: Cubetto is verdwaald.
In dit boekje raakt Cubetto verdwaald in de grote stad, ondanks zijn moeders aanwijzingen om goed bij haar te blijven. We leren over steden in ons land, wat wolkenkrabbers en metro’s zijn en waarom parken in de stad zo belangrijk zijn. Ook denken we na over waarom steden vaak aan het water gebouwd zijn en Cubetto komt zelfs in een ziekenhuis! (download het boekje hier)

Adventure Pack “Oude Egypte” – Boekje 2: Cubetto’s schoolreisje.
Cubetto gaat op schoolreisje, en hoe! Naar Egypte (in een museum dan, hè? :-)). We hebben het over hele oude gebeurtenissen. We leren over piramides, Egyptenaren en de Nijl en Cubetto weet nu zelfs wat papyrus is en hoe papier wordt gemaakt! (download het boekje hier)

Adventure Pack “Blauwe Oceaan” – Boekje 3: Cubetto’s diepe duik.
In dit verhaal duikt Cubetto diep onder de zee in een onderzeeboot en komt hij uiteindelijk aan op een eiland. Koraalriffen, tropische planten, vissen en de kleur van de zee: alles komt voorbij. (Download het boekje hier)

Adventure Pack “Ruimte Avonturen” – Boekje 4: Cubetto verlaat de aarde.
Cubetto droomt dat hij een astronaut is en in een raket naar de ruimte vliegt. We leren over Mars en Jupiter, over satelieten en asteroïden. We hebben het over de aarde en waarom het op sommige plekken ijzig en koud is. Cubetto ziet de zon en dat hij nog maar heel klein is. En dan… dan wordt Cubetto wakker van de wekker! (Download het boekje hier)

Ook leuk:

Binnenkort komen er activiteiten online die u stap voor stap kunt volgen met uw leerlingen of kind om naast coderen, leren en spelen ook lekker creatief bezig te zijn. Zo wordt de wereld van Cubetto steeds een beetje groter!