Ozobot

Educatieve robots met oneindige programmeermogelijkheden!

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van Ozobot. Dit robotje
van nog geen 3 centimeter in diameter brengt vanaf groep 3
leven in de techniek en wetenschap lessen.

Lijnen en kleurcodes

Ozobot is ’s werelds kleinste programmeerbare robot. Hij heeft lichtsensoren aan zijn onderkant, waarmee hij kan “zien”. Ozobot programmeren is heel gemakkelijk. Teken lijnen en kleurcodes en plaats Ozobot vervolgens op de zojuist getekende onderdelen. Ozobot volgt nu de lijnen en zal acties uitvoeren bij de gekozen kleurcodes.

Digitaal

Met de gratis website Ozoblockly sleep je de codeblokjes op de gewenste manier onder elkaar en laad de code heel gemakkelijk in. Dit kan door Ozobot tegen het scherm te houden terwijl Ozoblockly de gemaakte code veranderd in een knipperende kleurcode. Ozobot leest deze kleurcode en voilà: Ozobot is geprogrammeerd en klaar om het programma af te spelen.

Lesmateriaal en games

Het is ons doel om geregeld nieuwe lessen gratis online te zetten. U kunt van ons altijd dezelfde hoge standaard verwachten. Daarnaast beschikt Ozobot over een heel aantal apps voor zowel tablet als telefoon. Van OzoGroove tot Ozodraw, er is voor ieder wat wils. Online is een hele community die tips, lessen en ideeën met elkaar deelt. Ook zijn er games te vinden, bijvoorbeeld Shapetracer.

Ozobot Bit 2.0 vs Evo

Ozobot Bit 2.0

De Ozobot Bit 2.0 is een educatieve robot welke geprogrammeerd kan worden door het tekenen van lijnen en kleurcodes. Ook kan de Bit 2.0 digitaal geprogrammeerd worden.

Het laagdrempelige concept zorgt ervoor dat de Bit 2.0 wereldwijd razend populair is. Het maakt jong en oud enthousiast om te programmeren.

Geschikt voor groep 3 tot en met 6

Coderen door middel van lijnen en kleurcodes

Coderen door middel van Ozoblockly

Ozobot Evo

De Ozobot Evo is de sociale smart robot welke educatief gamen, programmeren, en wereldwijde sociale interactie combineert.

De vele functies en sensoren die de Evo te bieden heeft zijn eenvoudig te leren, maar uitdagender om te beheersen. Dit maakt de Evo zeer geschikt voor de volgende stap!

Op afstand bestuurbaar, contactloos programmeren en meer door Evo’s bluetooth functie

Evo drukt zich uit met geluid

Bewegingssensoren aan de voor- en zijkant

Geschikt voor groep 6 tot en met middelbare school

Coderen door middel van Ozoblockly

Coderen door middel van lijnen en kleurcodes