Teach2Code in het Congresmagazine

Recentelijk is het Congresmagazine welke uitgegeven is tijdens het Nationaal Onderwijs Congres 2019 met daarin uitgebreid aandacht voor Teach2Code!

Bekijk het artikel hier of lees hem hieronder.

Kant-en-klare lespakketten voor Wetenschap & Technologie van Teach2Code™!

Teach2Code™ levert kant-en-klare programmeer kits voor het gehele primaire en het voortgezet onderwijs. Van uitgebreide pakketten, tot enkel de basisbenodigdheden voor het klassikaal opstarten van programmeerlessen.

Teach2Code™ programmeerkits

Teach2Code™ biedt een soepele start binnen het programmeeronderwijs.

Alles in onze kits wordt met grote zorg samengesteld. Zo is het van belang dat de materialen gelijk in gebruik genomen kunnen worden, en moet het eenvoudig inzetbaar en te begrijpen zijn. Ze zijn ze te gebruiken vanaf de beginselen tot het gevorderde stadium van programmeren.

Uitgebreid lesmateriaal

De gratis lessen en activiteiten zijn nauwkeurig opgezet i.s.m. diverse scholen. Hierdoor sluiten ze perfect aan op de doelen van het SLO. De lessen beschikken over een opbouw van beginner tot gevorderd, en dekken de 21e eeuwse vaardigheden (“Computational Thinking”) welke een verplicht onderdeel worden in het onderwijs. Vaardigheden als creatief denken en probleemoplossend denken worden hierbij sterk ontwikkeld.

Met uitzondering van de onderbouw zijn alle lessen zelfstandig uit te voeren. Ook kan ervoor gekozen worden om de lessen klassikaal uit te voeren. Bij elke les zijn er een aantal optionele activiteiten of vraagstukken in te zetten. Op deze manier kan er nog meer uit de kits gehaald worden, en word het programmeren nóg uitdagender!

Ozobot, de kleinste programmeerbare robot

Maak kennis met de kleinste en meest innovatieve programmeerbare robot, Ozobot. De leuke en educatieve Ozobot kan zonder schermen geprogrammeerd worden met stiften, maar ook digitaal. Teken lijnen in verschillende kleuren en maak de diverse kleurcodes waardoor Ozobot zijn commando’s uitvoert. Digitaal kan je met Ozoblockly (in een Scratch omgeving) Ozobot programmeren in verschillende moeilijkheidsniveaus.

De vele functies en sensoren die de Ozobots te bieden hebben zijn eenvoudig te leren, maar uitdagender om te beheersen. De Ozobot Evo heeft nog meer sensoren en mogelijkheden. Dit maakt de Evo allesomvattend op STEAM-gebied.Ozobot is laagdrempelig en uitermate geschikt voor klassikaal gebruik.

Coming soon: Ozobot Classroom!

Ozobot brengt deze herfst de “Ozobot Classroom” software uit.
Hiermee kan de leerkracht eenvoudig de online en offline activiteit per leerling volgen, zonder zelf iets bij te hoeven houden. Daarnaast is er een volledige bibliotheek aan lessen (zowel voor gebruik met stiften, als met blockly). Leerlingen krijgen hierbij persoonlijke lesaanbevelingen passend bij zijn/haar niveau, en kunnen ze badges behalen!

Ozobot Classroom is alleen te gebruiken met de Ozobot Evo vanwege de Bluetooth koppeling.