Uitbreidingen Cubetto

Er bestaan een heleboel uitbreidingen voor Cubetto

Misschien wist u het al, misschien ook niet. Om meer de diepte in te gaan zijn er een heleboel uitbreidingen! Perfect voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, Cubetto's principes snel oppakken of al wat verder gevorderd zijn. Hieronder staan Cubetto's uitbreidingen op een rijtje.

Cubetto's Logic Blocks

De Logic Blocks Set is een uitbreidende set blokjes ter verdieping op Cubetto. De set bestaat uit extra functieblokjes, willekeurige blokjes en tegenovergestelde blokjes. Lees hieronder verder over de verschillende blokjes.
[sc_textbox centered=”1″ no_rounded=”1″ content_background_color=”#ffffff”]

Het functieblokje

Op het programmeerbord vindt u naast de instructielijn ook nog een apart vak waar vier blokjes geplaatst kunnen worden. Dit is de functielijn. De functielijn wordt in werking gezet met het blauwe blokje. Hierdoor kan wat er in de functielijn staat aan instructie meerdere keren herhaald worden door elke keer een blauw blokje in de instructielijn te plaatsen. Eenzelfde herhaling van een instructie (code) binnenin een bepaalde instructie (code) wordt in codetaal een loop (engels voor 'lus') in genoemd.
[/sc_textbox]
[sc_youtube aspect_ratio=”4:3″ video_id=”wHx88dAghAU”]
[sc_textbox centered=”1″ no_rounded=”1″ content_background_color=”#ffffff”]

Het willekeurige blokje

Wanneer het willekeurige blokje (het zwarte blokje) in het programmeerbord wordt gestopt, zal Cubetto bij elke druk op de blauwe knop willekeurig een andere kant op gaan. Het willekeurig blokje geeft een nieuwe dimensie aan Cubetto en wordt vaak gebruikt in combinatie met de uitbreiding 'Logic pack'.
[/sc_textbox]
[sc_youtube aspect_ratio=”4:3″ video_id=”PL910iULipw”]
[sc_textbox centered=”1″ no_rounded=”1″ content_background_color=”#ffffff”]

Het tegenovergestelde blokje

Het tegenovergestelde blokje doet het tegenovergestelde van het volgende blokje in de instructie. Deze is bijvoorbeeld als volgt toe te passen: Het kind moet een X aantal blokjes, waaronder het tegenovergestelde blokje, gebruiken om Cubetto van punt A naar B te brengen. Hij zal dus creatief moeten zijn om alle blokjes - inclusief het tegenovergestelde blokje - te gebruiken. Meer van dit soort opdrachten kunt u terugvinden in de uitbreiding 'Logic Pack'.
[/sc_textbox]

De Logic Pack

Cubetto's Adventure Packs

d